Składniki:
25-30 dag sera feta
1 puszka kukurydzy konserwowej
4 grube plastry szynki
4 pomidory
1 średni brokuł
suszona bazylia
1 puszka kukurydzy konserwowej
4 grube plastry szynki
4 pomidory
1 średni brokuł
suszona bazylia
Sos:
4 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki musztardy
4 ząbki rozgniecionego czosnku
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki musztardy
4 ząbki rozgniecionego czosnku
Wykonanie:
Jest to sałatka warstwowa.
Sporządzić sos poprzez wymieszanie wszystkich składników.
Do (najlepiej przezroczystej) miski wkładać kolejno: brokuł ugotowany na półmiękko w osolonej wodzie i podzielony na różyczki; kukurydzę, szynkę pokrojoną w kostkę, pomidory pokrojone w kostkę. Całość zalać przygotowanym sosem. Na wierzch rozłożyć fetę pokrojoną w kostkę i posypać suszoną bazylią.
Sporządzić sos poprzez wymieszanie wszystkich składników.
Do (najlepiej przezroczystej) miski wkładać kolejno: brokuł ugotowany na półmiękko w osolonej wodzie i podzielony na różyczki; kukurydzę, szynkę pokrojoną w kostkę, pomidory pokrojone w kostkę. Całość zalać przygotowanym sosem. Na wierzch rozłożyć fetę pokrojoną w kostkę i posypać suszoną bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz