30 lisci wisni
100 wisni
1 kg cukru
3 lyzeczki kwasku cytrynowego
1 litr wody
100 wisni
1 kg cukru
3 lyzeczki kwasku cytrynowego
1 litr wody
Wykonanie:
Liscie zalac woda, gotowac 10 minut od chwili zagotowania i odcedzic.
Na tej samej wodzie, przez 15 minut gotowac wisnie, a nastepnie odcedzic.
Do wywaru dodac cukier oraz kwasek cytrynowy i gotowac jeszcze 20 minut, od chwili zagotowania.
Goracy sok przelac do sloiczkow i szczelnie zakrecic.
Liscie zalac woda, gotowac 10 minut od chwili zagotowania i odcedzic.
Na tej samej wodzie, przez 15 minut gotowac wisnie, a nastepnie odcedzic.
Do wywaru dodac cukier oraz kwasek cytrynowy i gotowac jeszcze 20 minut, od chwili zagotowania.
Goracy sok przelac do sloiczkow i szczelnie zakrecic.
Jutro będę robiła, więc wstawię fotki Emotikon smile
stary a super przepis heh aż mi przypomniałaś i tez zrobię bo sezon jest
OdpowiedzUsuń